Opleiding & Training

Als leidinggevende, HR-professional of mediator is het ontzettend belangrijk om uw kennis op het gebied van conflictbeheersing op peil te houden.

Het kan voorkomen dat u deze kennis niet zelf in huis heeft. Dé Arbeidsmediators verzorgen vervolgopleidingen en trainingen over onderwerpen die niet alleen relevant zijn voor arbeidsmediators, maar ook voor leidinggevenden, teams en professionals.

Bekijk ons aanbod:

Welke opleidingen bieden wij aan?

Dé Arbeidsmediators vinden het permanent op peil houden van uw kennis  zeer belangrijk. Ons aanbod bestaat uit: training voor professionals en training voor mediators.  
 


Training voor professionals

Bent u leidinggevende, lid van een team of afdeling, functionaris of werkt u als HR-professional? Training voor professionals binnen organisaties leert u adequaat om te gaan met conflictdreiging.

Onze mediators leren u techniek en methodiek om conflict of conflictdreiging te herkennen. U leert vervolgens daar gepast mee om te gaan. Ook krijgt u les over onderwerpen die met conflictmanagement te maken hebben.

Aanbod voor professionals 

Wij bieden de training voor professionals aan in diverse vormen:

  1. Een training over conflictbeheersing;
     
  2. Een workshop over onderwerpen op het gebied van conflictmanagement;
     
  3. Een in-company-training op maat over conflictmanagement. 


Meer informatie vindt u op: conflictmanagement

Vraag vrijblijvend advies

Geen voorstelling van welke vorm het beste bij uw specifieke situatie past?

Vraag één van onze mediators om advies.

 


Training voor (arbeids)mediators

Bent u (zelfstandig) arbeidsmediator, bent u in loondienst of wilt u graag mediator worden? De Arbeidsmediators bieden ook training aan voor mediators.  

Waarom een training voor mediators?

Als gediplomeerd mediator dient u te voldoen aan de kwaliteitseisen van de Stichting Kwaliteit Mediators. Als mediator bent u verplicht om:

  • Te voldoen aan (permanente) educatie om uw kennisniveau op peil te houden;
  • Te voldoen aan praktijkervaringseisen zoals een verplicht aantal sessies en een minimum aantal praktijkuren per jaar.

In de praktijk merken wij dat er nauwelijks aandacht wordt besteed aan ‘praktijkuren’. Om deze reden hebben wij de volgende trainingen samengesteld: een training voor mediators en een praktijkstage voor MfN Registermediators.   

1. Training voor mediators

De Arbeidsmediators wensen kwalitatief goede en professionele arbeidsmediators te behouden voor de beroepsgroep.

In onze training voor mediators bieden wij vervolgopleidingen en cursussen aan over onderwerpen die relevant zijn voor arbeidsmediators. U kunt denken aan onderwerpen met raakvlakken op het gebied van conflict, mediation, conflicthantering, ontslagrecht.  

2. Praktijkstage voor (startende) MfN Registermediators  

Bent u een startende mediator, maar heeft u moeite met het voldoen aan ‘het aantal vlieguren’ in de praktijk?

Onze praktijkstage helpt u verder.

Voldoe aan het urencriterium

Met de praktijkstage krijgen mediators de kans om te voldoen aan het praktijkuren criterium.  U krijgt de kans om door middel van een vaste vergoeding in co-mediation te voldoen aan dit criterium.

Begeleiding van onze erkende mediators

U ontvangt begeleiding, supervisie en praktijktips van onze erkende MfN-Registermediators. Al onze aangesloten arbeidsmediators zijn ingeschreven in het Register van de Mediation federatie Nederland (MfN), waarmee kwaliteitsbewaking en professioneel handelen goed geregeld is. 

Belangstelling voor de training of praktijkstage voor mediators?

Stuur ons een gemotiveerd verzoek via info@dearbeidsmediators.nl of bel voor informatie met één van onze adviseurs via 085 - 273 23 10
 


Geen voorstelling van welke vorm het beste bij uw specifieke situatie past? 

Vraag één van onze mediators om advies