Re-integratieproblematiek?
Dé Arbeidsmediators in de regio Oud-Beijerland kunnen u helpen

Dé Arbeidsmediators: voor al uw re intergratieproblematiek

Re-integratie is de verzamelnaam voor diverse activiteiten en maatregelen die gebruikt worden om een werknemer opnieuw in de arbeidsmarkt op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij langdurige ziekte, maar ook bij ontslag. Sommige werknemers worden simpelweg ondersteund in hun zoektocht naar een nieuwe baan, terwijl andere werknemers bijgeschoold of zelfs omgeschoold worden om hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Meestal gaat een re-integratietraject helemaal goed, maar er kunnen ook problemen ontstaan in het re-integratietraject. Komen er problemen op het pad tijdens het re-integreren, dan spreekt men over re intergratieproblematiek.

Een moeizame re intergratie, wat nu?

Als er sprake is van een moeizame re intergratie, is dit vervelend voor de twee betrokken partijen van het re-integratietraject. Zo is het vervelend voor de werknemer in kwestie dat er maar geen licht aan het einde van de tunnel komt, maar is het voor de werkgever ook frustrerend als zijn pogingen tot re-integratie van de werknemer niets opleveren. Zeker als er langer sprake is van een moeizame re integratie, kunnen de frustraties hoog oplopen. En zijn de frustraties eenmaal hoog opgelopen, dan is het alleen maar lastiger om de problemen alsnog goed op te lossen.

Ontstaan er problemen tijdens de re-integratie, dan is het belangrijk om het ontstaan van frustraties te voorkomen. Dit doet u door tijdig een mediator in te schakelen, die voor neutrale bemiddeling kan zorgen en het proces op deze manier goed kan ondersteunen.

Dé Arbeidsmediators voor neutrale bemiddeling

Dé Arbeidsmediators zijn al vele jaren gespecialiseerd in het op neutrale wijze bemiddelen tussen werkgevers en werknemers die in conflict zitten en er samen niet meer uit komen. Zit u als werkgever in een conflict met een werknemer door een moeizame re-integratie, dan kunt u gebruik maken van de diensten van onze mediators. Onze mediators komen geheel onpartijdig naar uw gesprekken met de werknemer luisteren, vragen naar beide kanten van het verhaal en geven advies aan beide partijen. Geen advies met een kleurtje, maar onpartijdig advies waar zowel de werkgever als de werknemer iets aan heeft.

Heeft u vragen over onze werkwijze bij onpartijdige arbeidsbemiddeling? Neem dan contact met ons op. U kunt beter tijdig gebruik maken van onze neutrale arbeidsbemiddeling, dan helaas te laat contact met ons opnemen en de frustraties laten groeien. Wij gaan geen uitdaging uit de weg en kunnen u altijd helpen.