Boodschap mediators aan van der Steur: “Breng Wetsvoorstel Mediation snel in consultatie”

Wettelijke verankering mediation

In mei 2013 heeft Ard van de Steur, toen nog Tweede Kamerlid (VVD), het initiatiefwetsvoorstel mediation ingediend bij de Tweede Kamer. Met het wetsvoorstel wordt mediation zowel in het burgerlijk recht als in het bestuursrecht verankerd. Mediation, waarbij partijen hun geschil oplossen met hulp van een professionele mediator, leidt in Nederland in 60 procent van de gevallen tot succes.

Brief aan minister

Van der Steur liet in zijn openingsvideo tijdens het Mediationcongres weten dat hij ook als minister onverminderd een bijzondere band houdt met mediation en de mediators. Maarten de Haas, voorzitter van de Mediatorsfederatie Nederland: “Dat is uiteraard goed om bevestigd te krijgen. Wij weten dat de minister de vele initiatieven en ontwikkelingen om de groei van mediation te bevorderen alle ruimte biedt. Maar een aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de wet kan een stagnerend effect hebben. Daarom blijven we er vanuit de MfN op aandringen het Wetsvoorstel Bevordering Mediation met de grootst mogelijke snelheid in consultatie te brengen. Dat heeft de MfN in een brief aan de minister laten weten.”

Meer informatie over het Wetsvoorstel Mediation, waaronder ook de brief aan de minister, vindt u op de website www.mediatorsfederatienederland.nl

Deel dit bericht: