Liever geen gedoe? Schakel ons in!

Liever geen gedoe? Schakel ons in!

Heibel, ruzie, weerstand, roddel, verwijten en wantrouwen. Overal waar mensen met elkaar samenwerken ontstaat vroeg of laat gedoe. En gedoe is een belangrijke bron voor conflicten die een hoop (negatieve) energie kosten. Maar als het lukt om in de organisatie, het team of de afdeling gedoe te bespreken, kan dit ook veel opleveren.

Teken van betrokkenheid

Gedoe hoort er bij. Gedoe is oke. Het is een teken van betrokkenheid. Als je niets meer hoort van medewerkers dan moet jij je als manager pas echt zorgen gaan maken. Helaas rust er binnen organisaties vaak een taboe op gedoe. Er is niets mis met gedoe, mits je het vroeg genoeg onderkent en het op tafel brengt en met elkaar bespreekt.

Maak gedoe bespreekbaar

De uitdaging zit erin om gedoe met elkaar te bespreken. Of het nu een situatie is tussen twee collega’s of binnen een compleet team. Doel van het bespreken is het gedoe agenderen als gezamenlijk probleem met de intentie om dit te beheersen en op te lossen. En daarin zit de paradox. Bij Dé Arbeidsmediators zien wij vaak het volgende: hoe meer gedoe, hoe minder er over gesproken wordt met elkaar. In plaats van met elkaar erover spreken, gaan mensen over elkaar praten. 

Onrust als onderdeel van uw organisatie

Wij zien veel redenen waarom er niet over gedoe gesproken wordt. Een belangrijke reden is gelegen in de misvatting dat gedoe niet hoort in een organisatie. Maar wees gerust. Als u werkt in een team waar gedoe is, als in uw organisatie meer geroddeld wordt dan u lief is, maakt u zich dan vooral geen zorgen. Dit fenomeen komt in iedere organisatie voor. Maar wees alert. Pak gedoe aan alvorens het omslaat in wantrouwen. De bijl aan de wortel van succesvolle teams en organisaties. Dé Arbeidsmediators helpt organisaties en teams om gedoe bespreekbaar te maken en zo conflicten te voorkomen. We noemen dit conflictcoaching. Neem contact met ons op als u de symptomen van gedoe wil bespreken 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over hoe u onrust bespreekbaar kunt maken in uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsmediators via 085 – 273 23 10 of mail naar info@dearbeidsmediators.nl. Klik hier voor meer informatie over conflictcoaching.

 

Deel dit bericht: