Vier oorzaken van een arbeidsconflict

Vier oorzaken van een arbeidsconflict

Dé Arbeidsmediators worden in veel situaties gevraagd om te bemiddelen bij arbeidsconflicten. Door tijdig mediation in te zetten, wordt aandacht besteed aan alle partijen en kan erger voorkomen worden. Veelvoorkomende situaties op een rij:

1. Reorganisaties

Reorganisaties vormen een voedingsbodem voor conflicten. Ze brengen altijd spanning en soms miscommunicatie met zich mee. Vooral de onzekerheid bij werknemers of ze hun baan wel zullen behouden, legt grote druk op de relatie tussen hen en het bedrijf.

Vragen waar ontslagen werknemers mee kampen, zijn:  wat zijn mijn rechten?  Veel mensen hebben geen idee waarin ze terecht komen; krijg ik een uitkering? Is het sociaal plan redelijk? Is er een ontslagvergoeding? 

2. Verstoorde arbeidsrelatie

Er zijn verschillende soorten verstoorde arbeidsrelaties. De meest voorkomende grondslag van een verstoorde arbeidsrelatie is miscommunicatie. Veel mensen hebben een eigen interpretatie van het gedrag of uitspraken van collega’s zonder deze aannames bij hen te toetsten. Dat leidt al snel tot onbegrip en conflicten.

Andere veelvoorkomende oorzaken: een werknemer voelt zich niet gewaardeerd om zijn inspanningen, botsende ego’s op de werkvloer, een onduidelijke organisatiestructuur, onduidelijkheid over taken en gebrek aan tijd voor elkaar.’

3. Disfunctioneren

Werknemers worden geacht steeds efficiënter te presteren. Een werknemer voelt die druk: er wordt een dossier tegen mij opgebouwd. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de relatie. Soms heeft de werkgever een problem met de werknemer als mens en noemt dit dan disfunctioneren. Disfunctioneren is echter vaak lastig aan te tonen en vergt dossieropbouw. 

4. Reïntegratie

Werkgevers hebben regelmatig te maken met mensen die in een reïntegratietraject zitten. Niet alle werkgevers kunnen die twee jaar loondoorbetaling eenvoudig dragen. Het is hen er daarom veel aan gelegen dit te voorkomen.

Een werknemer kan dit ervaren als druk, of niet serieus genomen worden. Hij of zij vindt bijvoorbeeld de klusjes die hij moet doen toch te zwaar, of juist onder zijn niveau. De sfeer kan hierdoor gespannen worden. 

Schakel ons in! Wij mediaten naar oplossingen! 

In bovenstaande situaties kan mediation of conflictcoaching een goede manier zijn om te kijken of en hoe mensen met elkaar verder kunnen gaan. Wilt u gebruikmaken van de inzet van onze arbeidsmediators

Bel vandaag nog 085 - 273 23 10 of mail met info@dearbeidsmediators.nl.

Deel dit bericht: