Wet Werk en Zekerheid ‘werkt niet’: personeel ontslaan lastiger.

Sinds de invoering van de nieuwe ontslagwet worden veel meer ontslagverzoeken afgewezen dan daarvoor, zeggen de deskundigen. "Er blijkt dat er in de praktijk meer ontbindingsverzoeken worden afgewezen dan voorheen," zegt Max Keulaerds van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten.

Ontslagrecht vereenvoudigen:
Acht maanden geleden is de Wet Werk en Zekerheid aangenomen met de bedoeling om ontslagrecht eenvoudiger en goedkoper te maken voor werkgevers en een betere positie te creëren voor flexwerkers. Maar de praktijk valt tegen: er worden juist minder mensen ontslagen.

Toch vinden de experts en bonden in de hoorzitting dat de wet nog niet op de schop hoeft. Dat heeft overigens meer te maken met de nadelen van het oude ontslagrecht dan met de voordelen van het nieuwe. "Laten we voorop stellen dat het oude ontslagrecht niet deugde. Mijn stelling is altijd geweest dat elke verandering een verbetering is," zegt hoogleraar Evert Verhulp.  

Debat
De hoorzitting van 2 maart is de voorbereiding van het debat dat de Tweede Kamer volgende week heeft met minister Asscher

Deel dit bericht: