Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu Zoeken 085 273 2310
Voor Mediators

Samenwerkingsscan

Direct inzichtelijk hoe hoog de druk is.

Wilt u voor een klant direct inzichtelijk krijgen hoe hoog de druk is van het arbeidsconflict en weten of de lucht snel moet worden geklaard? Maak dan gebruik van onze samenwerkingsscan.

samenwerkingsscan_header
Beeld_samenwerkingsscan

Wat is de samenwerkingsscan?

De samenwerkingsscan is een vragenlijst gebaseerd op de escalatieladder van Glasl. Zodra een relatie onder druk komt te staan, gaat dit gepaard met bepaalde kenmerken in de communicatie, het gedrag en het gevoel jegens elkaar. Naarmate het arbeidsconflict verder ontwikkeld, worden deze kenmerken steeds negatiever. Middels de vragenlijst krijgt de deelnemer een beeld van hoe hij op dit moment in de arbeidsrelatie zit en met welke fase van de conflictontwikkeling dit samen valt. Daarnaast is het mogelijk om De Conflictbarometer in te zetten op teams, waarbij middels een geanonimiseerde groepsrapportage inzicht ontstaat over de mogelijke aanwezigheid van samenwerkingsproblemen binnen het team. Op basis van deze analyse kunnen wij u aanvullend adviseren over mogelijke vervolgstappen.

Piramide-resultaat

Hoe werkt de conflictbarometer?

Na het invullen van de vragenlijst krijgt u van ons de resultaten en zullen wij contact met u opnemen om deze te bespreken en u zo nodig aanvullend te adviseren. Mochten meerdere betrokkenen de vragenlijst hebben ingevuld betreffende dezelfde kwestie, dan ontvangt u de uitslag nadat al deze vragenlijsten door ons retour zijn ontvangen.

Indien u als arbeidsmediator meerdere werknemers wil laten deelnemen, is het raadzaam vooraf bij hen na te gaan of zij open staan voor het invullen van een vragenlijst èn toestemming geven dat de gezamenlijke uitslag wordt teruggekoppeld aan de opdrachtgever. Let wel, hoe kleiner de groep, hoe makkelijker de uitslagen te herleiden zijn naar de individuele deelnemers aan de vragenlijst.

Overtuig uzelf door het gratis te proberen!

Om u kennis te laten maken met deze tool en u te overtuigen van de werking hiervan, kunt u deze test eenmalig gratis afnemen. Dit kan voor twee werknemers of een team van maximaal 10 personen. Deze actie is geldig tot en met december 2020.

Hoe kan ik de betrokken partijen aanmelden voor de conflictbarometer?

Via de website samenwerkingsscan.online kan de vragenlijst worden aangevraagd. Op deze website moeten de volgende stappen worden gevolgd:

Aanmelden opdrachtgever & bestellen vragenlijst

STAP 1: meld u aan als opdrachtgever

STAP 2: log in als opdrachtgever

STAP 3: bestel de vragenlijst voor de betrokken partij(en)

Starten vragenlijst door betrokken partij(en)

STAP 1: log in met de ontvangen gegevens

STAP 2: start de vragenlijst

STAP 3: bekijk rapportage