Menu Zoeken Helpdesk voor gratis advies 085 273 2310
Over ons

Missie en visie

Visie stokstaartjes sepia

Wat is de missie van de Arbeidsmediators?

De missie van Dé Arbeidsmediators is partijen in een arbeidsrelatie effectief begeleiden naar een duurzame oplossing voor problematiek waar zij hulp bij gevraagd hebben.

Zelfbeschikking, verantwoordelijkheid nemen en behoud van regie door partijen die verwikkeld zijn in een arbeidsgerelateerd probleem is waar Dé Arbeidsmediators voor staan. In de beweging naar een oplossing voor een inmiddels geworteld en verankerd arbeidsprobleem respecteren wij het instrument van mediation: een methodiek om communicatie tussen partijen die elkaar mogelijk wel horen, maar niet meer verstaan te herstellen. Wederzijds respect en vertrouwen zijn daarbij vereist om uiteindelijk constructief samen te onderhandelen over een duurzame en door alle partijen gedragen oplossing. Dit proces faciliteren is de uitdaging voor Dé Arbeidsmediators.

Wat is de visie van Dé Arbeidsmediators?

Dé Arbeidsmediators geloven in mediation als middel om duurzame oplossingen in arbeidsproblematiek te realiseren. Dé Arbeidsmediators geloven dat communicatie, dialoog en respectvolle onderhandeling partijen tot elkaar kunnen brengen in constructieve en inventieve oplossingen. Dé Arbeidsmediators zijn zo overtuigd van de kracht van arbeidsmediation dat zij vanuit een landelijk netwerk professionals bij arbeidsproblematiek inzetten. Professionalisering van gespecialiseerde, maar ook startende arbeidsmediators is daarbij een must! Door het bieden van opleidingen op maat bewaken we deze professionaliteit