Menu Zoeken Helpdesk voor gratis advies 085 273 2310
Trainingen

Mediation met DISC in de praktijk.

Disctraining mediation (papegaaien disckleuren)

Wat is het leerdoel van de workshop?

Het doel is om de deelnemers te leren variëren in de verschillende DISC-stijlen in hun Mediation-praktijk/werksituatie. De workshop is meer ervaringsgericht, dan inleidende DISC-workshops. De mediator krijgt in deze workshop de mogelijkheid om persoonlijke casuïstiek te oefenen in rollenspellen. De mediator leert om verschillende DISC-communicatiestijlen toe te passen en ervaart de waarde en uitwerking van deze verschillende stijlen. Hij krijgt meer zicht op hoe verschillende stijlen op elkaar werken, maar zal dit bovenal gaan ervaren. Hij zal ook het effect ervaren van zijn eigen voorkeursstijl op partijen en in welke situaties deze meer of minder effectief is.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de workshop:

  • Opfrissen DISC-model en bijbehorende stijlen;
  • Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen (als mediator);
  • Casusinbreng (door de mediator) met persoonlijk leerdoel
  • Oefenen met DISC-stijlen met trainingsacteur

Wat is de werkwijze van de workshop?

Veel praktijk met rollenspellen.
Deze workshop is bedoeld om de deelnemers te laten oefenen met het DISC-model. De deelnemers zullen aan de hand van hun eigen casuïstiek verschillende situaties oefenen en hier door de “DISC-bril” bezien op reflecteren.

Voorbereiding
Iedere deelnemer neemt de persoonlijke DISC-analyse mee uit een eventueel eerdere workshop. Daarnaast bereid iedere deelnemer een casus voor uit zijn of haar (mediation) praktijk. Dit kan een mediationgesprek zijn, een caucus of een vergelijkbaar gesprek. Het betreft een situatie die de deelnemer nader aan de hand van het DISC-model zou willen uitwerken in een (rollen) spel. Iedere deelnemer krijgt hiertoe voorafgaand aan de training een casusformulier toegestuurd met de vraag deze vooraf aan de trainers te retourneren.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is bedoeld voor diegenen die al basiskennis hebben van het DISC-model.

Wie geeft de workshop?

Patrick Schriel geeft deze workshop. Hij is teamcoach (NOBCO gecertificeerd), facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, persoonlijk leiderschap, assertiviteit en zelfvertrouwen.

Praktische informatie

  • 4 uur durende workshop;
  • De kosten zijn € 349,- excl. BTW per persoon;
  • Met deze workshop zijn 4 PE-punten cat. 2 te verdienen (Voor Mfn-registermediators);
  • Incompany/Op uw eigen locatie.