Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu Zoeken 085 273 2310

Hoe voorkom je conflicten op de werkvloer?

Voorkomen arbeidsconflicten

Voorkomen van arbeidsconflicten heeft natuurlijk de voorkeur boven het oplossen van een arbeidsconflict. Oplopende spanningen op de werkvloer kunnen namelijk voor grote (financiële) consequenties zorgen.

Als directie of HR-medewerker speel je een belangrijke rol in het voorkomen van arbeidsconflicten. Maar hoe zorg je daarvoor?

3 acties die je kunt ondernemen bij het voorkomen van arbeidsconflicten.

Als HR-medewerker of directie adviseren wij de volgende drie acties uit te voeren:

  1. zorg dat management, HR en directie over voldoende kennis beschikken over het ontstaan en voorkomen van conflicten;
  2. zorg dat management, HR en directie over de juiste vaardigheden beschikken om oplopende spanningen te herkennen en op tijd te stoppen;
  3. conflictmanagement implementeren in de managementstrategie;

Maar simpel is deze materie niet. Wij willen je hierbij graag helpen.

Conflicttrainingen helpen bij het ontwikkelen van voldoende kennis en juiste vaardigheden.

Overweeg als eerste stap een (online) incompany training waarbij sleutelfiguren binnen de organisatie zich kunnen ontwikkelen op het gebied van conflictmanagement en conflictvaardigheden.

Onze partner Judith Stoop is Mfn- registermediator, gespecialiseerd in arbeidsmediation. Zij geeft met veel passie deze trainingen en weet van de hoed en de rand waar het gaat over communicatie.

De trainingen zijn:

Implementeren van een conflictmanagementstrategie

Onze deskundige MfN-registermediators kunnen helpen bij de opzet en implementatie van de conflictmanagementstrategie. Iedere organisatie heeft eigen wensen en doelen rondom communicatie, samenwerken en het oplossen van arbeidsconflicten. Wij helpen je graag verder met de meest geschikte methode van conflictmanagement.

Meer weten hoe wij kunnen helpen bij een succesvolle samenwerking.

Wil jij ook een succesvolle samenwerking binnen je organisatie? Wil je meer weten hoe Dé Arbeidsmediators je kunnen helpen bij het voorkomen en oplossen van arbeidsconflicten? Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek. Vul via onderstaande button je gegevens in en één van onze arbeidsmediators neemt contact met je op.

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek