Menu Zoeken Helpdesk voor gratis advies 085 273 2310

Wat is de Vereniging Arbeidsmediation Nederland

Uilen sepia

De Vereniging Arbeidsmediation Nederland, afgekort VAN, is een beroepsvereniging voor arbeidsmediators in Nederland. Mediators worden lid van VAN om verschillende redenen. Deze worden hieronder verder toegelicht.

3 voordelen Vereniging Arbeidsmediation Nederland

De Vereniging Arbeidsmediators Nederland richt zich puur op arbeidsmediation.

Arbeidsmediators die lid zijn, genieten van drie voordelen:

1. Professionaliteit en Kwaliteit

VAN streeft naar het bevorderen van de professionaliteit en kwaliteit van arbeidsmediation. Als mediator kun je lid worden om jezelf te onderscheiden als een beoefenaar die voldoet aan hoge normen in dit vakgebied.

2. Netwerken

VAN biedt mediators de kans om te netwerken met andere professionals in het veld. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en het uitwisselen van kennis en ervaring.

3. Ondersteuning en Educatie

De vereniging biedt ondersteuning aan haar leden, zoals toegang tot educatieve programma's, workshops en bronnen om hun mediationvaardigheden te verbeteren.

Logo VAN Vereniging Arbeidsmediators Nederland

Verschil Vereniging Arbeidsmediation Nederland en MfN-register

Het verschil tussen de Vereniging Arbeidsmediation Nederland (VAN) en het MfN-register (Mediatorsfederatie Nederland) ligt voornamelijk in de focus en doelstellingen:

VAN is specifiek gericht op arbeidsmediation, wat inhoudt dat het zich richt op het oplossen van conflicten in de arbeidssfeer, zoals arbeidsconflicten, samenwerkingsproblemen. Het is een gespecialiseerde beroepsvereniging.

MfN (Mediatorsfederatie Nederland) is breder en omvat mediators in allerlei specialisaties, waaronder familiemediation, zakelijke mediation en strafrechtelijke mediation. Het MfN-register is een overkoepelend register voor mediators in Nederland.

In essentie is het verschil dus dat VAN zich concentreert op arbeidsmediation, terwijl het MfN-register een bredere scope heeft en mediators van verschillende specialisaties omvat.

Waarom zijn niet al onze arbeidsmediators lid van Vereniging Arbeidsmediators Nederland

Alle arbeidsmediators bij Dé Arbeidsmediators zijn geregistreerd bij het MfN en een deel is tevens lid van de Vereniging Arbeidsmediation Nederland.

De belangrijkste reden is dat MfN (Mediatorsfederatie Nederland) een onafhankelijke en erkende instantie is die mediators accrediteert en toezicht houdt op hun kwaliteit en professionele standaarden. MfN-geregistreerde mediators hebben een specifieke opleiding gevolgd en moeten voldoen aan strikte gedragsregels en kwaliteitseisen. Dit zorgt voor een hoge mate van professionaliteit en betrouwbaarheid.

Lid van een beroepsvereniging is vrije keuze van onze arbeidsmediators

VAN (Vereniging Arbeidsmediators Nederland) daarentegen is een beroepsvereniging voor arbeidsmediators. Terwijl ze ook een waardevolle rol spelen in de ondersteuning van mediators, kunnen hun lidmaatschapseisen en kwaliteitscontroles variëren en zijn ze mogelijk niet zo gestandaardiseerd als die van MfN.

Minimaal 5 jaar ervaring als arbeidsmediator is een vereiste bij Dé Arbeidsmediators

Het is voor Dé Arbeidsmediators geen vereiste dat de arbeidsmediators lid zijn van De Vereniging voor Arbeidsmediators. Wel eisen wij tenminste 5 jaar aantoonbare, echte ervaring als arbeidsmediator waarbij de mediator zich in ruime mate bezighoudt met arbeidsmediations.

MfN-register heeft een brede erkenning voor accreditatie

Mediators kiezen vaak voor MfN-registratie omdat het een breder erkenning heeft en meer vertrouwen geniet bij zowel cliënten als de rechtbanken. Het biedt ook meer mogelijkheden voor samenwerking met andere professionals in de juridische en zakelijke sector.

Kortom, MfN-registratie wordt vaak gezien als een teken van hoogwaardige professionele mediationpraktijk in Nederland, en daarom kiezen veel arbeidsmediators ervoor om alleen MfN-geregistreerd te zijn.