Menu Zoeken 085 273 2310
Werkgever

Helpdesk conflictbemiddeling

Vogel - helpdesk conflictbemiddeling

Het is normaal dat werkgever en werknemers met enige regelmaat zien en/of ervaren dat er wat strubbelingen zijn op de werkvloer. Collega’s verschillen in werkwijze, persoonlijkheid of waarden en normen en dit kan in sommige situaties leiden tot kleine irritaties. Als dit niet tijdig de juiste aandacht krijgt, lopen deze kleine irritaties op tot grotere arbeidsconflicten, gepaard met een lagere productiviteit, verzuim, groepsvorming binnen teams, een negatieve sfeer, merkbare maar niet uitgesproken spanningen op de werkvloer en uiteindelijk langdurige arbeidsongeschiktheid als gevolg. Allemaal situaties die je als werkgever graag wilt voorkomen.

Soms lastig het spanningsprobleem boven tafel te krijgen

Voor veel leidinggevenden is het niet vanzelfsprekend een duidelijke vinger achter beginnende spanningen te krijgen. Nog lastiger is het om dit bespreekbaar te maken. Zonder dit direct te benoemen als arbeidsconflict en arbeidsmediation voor te stellen, wat nogal zwaar kan overkomen, is hulp van een deskundige wel raadzaam of gewenst. Hulp van iemand die weet dingen boven tafel te krijgen, en zo ook het broeiende probleem in de kiem te smoren.

Gooi eens lijntje naar ons uit

In deze situaties biedt Dé Arbeidsmediators je graag ‘Eerste hulp’. Wij kunnen nog voor een eerste (gezamenlijk) gesprek jou als leidinggevende meenemen in de te verwachten scenario’s en je tips en adviezen geven hoe hiermee om te gaan. Ook maken we een inschatting van de mate van escalatie en de best passende interventie. Je kunt kosteloos van onze kennis en expertise gebruik maken.

HELPDESK conflictbemiddeling tel: 085- 8901444

Hoe werkt de helpdesk voor gratis conflictbemiddeling?

De Helpdesk Conflictbemiddeling werk heel eenvoudig.

  1. Neem contact op met onze Helpdesk Conflictbemiddeling via tel: 085-8901444
  2. Onze medewerkers helpen uw probleem helder te krijgen en brengen u voor directe ondersteuning in contact met één van onze arbeidsmediators.
  3. Deze arbeidsmediator adviseert u ter plekke over de aanpak die past bij de door u omschreven situatie en wat u kunt doen en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.
  4. Samen met de arbeidsmediator bepaalt u of nog meer ondersteuning is gewenst.

Dit eerste adviesgesprek met de arbeidsmediator is geheel gratis*.

*De eerste 10 minuten met de arbeidsmediator zijn gratis, daarna wordt overlegd om het gesprek voort te zetten of niet.

Wat als u meer ondersteuning of advies nodig heeft?

Indien een uitgebreidere advisering nodig is, stemmen wij met u af of u het adviesgesprek verder wilt voortzetten. Indien u de voorkeur geeft aan online of fysieke aanwezigheid van onze arbeidsmediator bij een te plannen gesprek, ontvangt u daarvoor een voorstel die u direct online kunt accorderen.

Voorbeelden voor verder advies en ondersteuning:

  • Neem middels een video-meeting het door u voorgenomen gesprek door en krijg tips over waar u op kunt letten tijdens zo’n gesprek.
  • Nodig ons uit middels een video-meeting bij het gesprek, om wanneer nodig bij te springen en het gesprek in goede banen te leiden.
  • Fysieke aanwezigheid van onze arbeidsmediator is uiteraard ook mogelijk, waarbij we als coachend gespreksleider zorgen dat de frustraties wederzijds kunnen worden benoemd en worden uitgesproken, maar waar vooral aandacht zal zijn voor constructieve ideeën om de samenwerking en daarbij horende communicatie te verbeteren.

Bekijk ook onze video met uitleg over onze helpdesk conflictbemiddeling.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Zijn er spanningen op de werkvloer? Bel direct.

Zijn er momenteel irritaties tussen collega's onderling? Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op.

Bel: 085-8901444