Menu Zoeken Helpdesk voor gratis advies 085 273 2310
Onze mediators

Joma

Groningen - Friesland

Even voorstellen

Mijn naam is Joma Kaal, 67 jaar en ik woon in Haren Groningen. Ik heb Bestuursrecht en Privaatrecht gestudeerd aan de universiteit van Groningen en in een later stadium de opleiding tot mediator gevolgd bij The Lime Tree in Bilthoven.

Op mijn 20 werkte ik al in de Gezondheidzorg en heb daarin door de jaren heen verschillende functies bekleed. De laatste jaren werkte ik als klachtenfunctionaris/mediator en bemiddelde ik in conflicten tussen zorgverlener en patiënt/client of diens familie, bij calamiteiten of bij conflicten in maatschappen. Van 2004 tot 2015 was ik tevens lid van Provinciale Staten van Drenthe. Een van de leukste zaken die ik bereikt heb, is om, in navolging van de provincie Overijssel, ook in de provincie Drenthe mediation in te voeren, als methode om conflicten met burgers beter op te kunnen lossen.

Vanaf 2011 heb ik ook een eigen mediationpraktijk aan huis. Aanvankelijk deed ik vooral familiemediations, maar de laatste jaren zijn het meer overheids- en arbeidsmediations waar ik mijn jarenlange expertise voor inzet. Ook treed ik nog steeds op als bemiddelaar bij conflicten in de zorg, bijv. voor Zorgbelang Drenthe, Wender, Gemeente Emmen in het kader van de WMO e.a. Ik ben MfN en RvR geregistreerd en lid van verschillende beroepsverenigingen, zoals de Vereniging van Arbeidsmediators Nederland, de Vereniging Mediators Overheid en Vereniging van klachtenfunctionarissen in de Gezondheidszorg. Via deze informatiekanalen en intervisie houd ik contact met het veld en houd ik mijn kennis op peil.

Naast dit collectief van Dé Arbeidsmediators, werk ik ook nauw samen met een collectief van Overheidsmediators.

Het is een mooi vak om mensen, tussen wie de communicatie stroef loopt of zelfs gestopt is, weer dichter bij elkaar te brengen en mediation loont dan zeker alle moeite!

We maken allemaal in ons arbeidzame leven mooie en minder mooie periodes mee. Hoe u daarmee verder gaat, heeft te maken met hoe u het voor uzelf afsluit. Als ervaren mediator wil ik u daarbij helpen, zodat er in een veilige omgeving weer naar elkaar geluisterd kan worden; er begrip kan ontstaan voor elkaars situatie en er gewerkt kan gaan worden aan een oplossing voor de toekomst, die voor beide partijen goed voelt. Zodat u daarna verder kunt of een nieuwe start kunt maken. Uiteindelijk maakt u zelf de goede keuzes; ik ondersteun u in het proces om daar te komen.

Mag ik u voorstellen aan mijn collega's?