Menu Zoeken Helpdesk voor gratis advies 085 273 2310
Onze mediators

Brigitte

Noord-Brabant

De Arbeidsmediators - Introductie

Ik ben Brigitte. Ik ben geboren in een ondernemersgezin. Niet mauwen maar poetsen was het devies en contacten met klanten uit alle lagen van de bevolking. Dat heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als mens. Ik maak gemakkelijk contact en mensen stellen vertrouwen in mij. Dat laatste is erg fijn maar brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Dat vertrouwen mag niet beschaamd worden. En vertrouwen is waar het in mediation vrijwel altijd om draait.

Ik werk sinds 2006 als zelfstandig arbeidsdeskundige en vanaf 2008 ook als arbeidsmediator. Dit is een fijne combinatie en ik vind het een aanvulling voor beide beroepsgroepen. Mijn interesse gaat uit naar de mens, naar zijn werk, zijn keuzes daarin, zijn drijfveren en zijn gedrag. Daarom ook mijn bewuste keuze om alleen arbeidsmediations te doen.

Ik ontmoet de mens zowel als arbeidsdeskundige als ook als mediator in een emotionele moeilijke fase in hun leven. Dat vraagt inlevingsvermogen maar ook daadkracht. De interactie tussen mensen is een fascinerend proces. Het is bijzonder dat volwassen mensen elkaar in een conflict niet meer kunnen vinden. Terwijl wij toch van nature niet op zoek zijn naar gedoe en negatieve stress. Toch is dat wat er gebeurt en waarvoor mediation noodzakelijk is. Partijen in dit emotionele proces begeleiden is een uitdaging die ik graag aanga.

Vanaf 2016 maak ik deel uit van Dé Arbeidsmediators. Een leuke groep van zeer enthousiaste, bevlogen en deskundige mediators die allemaal een passie hebben voor mediation in arbeid, in werk en ziekte. Binnen Dé Arbeidsmediators heerst een sfeer van veiligheid, van onbevangenheid, van je kwetsbaar durven opstellen, openheid en vertrouwen. Laten dit nou juist de kaders zijn waar mediation op is gebaseerd. Om het vertrouwen te herstellen, moet je je kwetsbaar opstellen en dat kan alleen als de mediator voor een veilige setting zorgt. Bij Dé Arbeidsmediators gebeurt dat van nature.

Naast dat ik geregistreerd bent bij het MfN ben ik ook lid van de Vereniging Arbeidsmediators Nederland.

Mag ik u voorstellen aan mijn collega's?